Blog

erkeklerde-sac-dokulmesi

Saç Ekimi Nedir?

90’lı yıllardan bugüne estetik bir görünüm için tercih edilen pek çok uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalardan biri de herhangi bir nedene bağlı olarak saçların dökülmesi problemine yönelik yapılan saç ekim uygulamasıdır. Saç dökülmesi özellikle orta yaşlı erkeklerde görülen, kimi zaman kalıtsal kimi zaman da dış etmenlere bağlı bir saç sorunudur. Sorunun çözümü olarak geliştirilmiş saç ekimi günümüz teknolojisine uygun pek çok yöntemle yapılabilen, temelinde foliküler ünite olarak adlandırılan verici alandan istenilen alana saç nakli işlemidir. Saç naklinde tercih edilen alan genellikle iki kulak arkası olarak adlandırılan bölge olmakla birlikte bazı hastalarda farklı alanlardan da ilgili bölgeye nakil işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Ense bölgesinde yeterli miktarda saç kökü bulunan herkese saç ekimi işlemi yapılabilir.

Saç Ekimi Uygulama Adımları

Saç ekiminde günümüzde tercih edilen pek çok yöntem bulunur. FUE, FUT, DHI, Safir FUE gibi yöntemlerin sık kullanıldığı uygulama adımlarında öncelikli hedef hastaya doğal saç görünümünü kazandırabilmektedir. FUE yönteminde tek tek toplanan saç kökleri istenilen bölgeye transfer edilir. FUT tekniğinde ise verici alandan alınan parça halinde saç kökleri uygun alana aktarılır. İz bırakması nedeniyle günümüzde FUE tekniğinin FUT tekniğine oranla daha sık tercih edildiği bilinmektedir. Safir FUE ve DHI gibi teknikler de saç ekimi uygulamasında hastalar için uygulanabilen metotlardır.

Saç Ekiminde Süre ve Ağrı

Saç ekimi hastaların ağrı veya acıyla karşılaşacakları bir işlem değildir. Sedasyonla yapılması nedeniyle işlem süresince hastalar sızı, ağrı gibi şikayetler hissetmezler. Yalnızca sedasyonun yapılacağı sürecin iğneli bir işlem olması nedeniyle bir miktar ağrı hissedilir. Uyuşma sürecinde hasta hiçbir problemle karşılaşmamaktadır. İşlem sırasında saç ekimi yapılan uygulama alanında televizyon seyredebilir veya müzik dinleyebilir. Uygulama sürecinde yemek molası da verilmektedir. İşlem, tercih edilen tekniğe ve uygulanacak alanın yoğunluğuna göre 6 ile 8 saat arasında değişkenlik gösterebilir.

Saç Ekimi Sonrası İyileşme

Saç ekiminde iyileşme süreci için uzman tarafından tavsiye edilen bakım prosedürlerine uyulmalıdır. Ekim sonrası morarma, kanama gibi durumlarla karşılaşılabilir. İlk iki günden sonra saçta kabuklaşma oluşur. Bu süreçte kabuklar koparılmamalı ve saçı kaşımaktan kaçınılmalıdır. İlgili bölgenin belirli süreçlerde yıkanmaya başlamasıyla kabuklar dökülmeye başlar.

Saç Ekimi ve Şok Dökülme

Doğru bir iyileşme süreci geçirmek için saça düzenli olarak bakım yapılmalı, yalnızca uzman tarafından tavsiye edilen saç ürünleri kullanmalıdır. Kafanın olası darbelere karşı korunması iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Ekimin hemen ardından şok dökülme adı verilen bir durumla karşılaşılır. Üç ayın sonunda süreç tamamlanır ve yeni saçlar çıkmaya başlar.

Yorum Yap

Your email address will not be published.

Translate »

Bizi Ara