Kaş Ekimi

Bakışları ve simayı doğrudan etkileyen kaşlar, yüzdeki estetik görünümün tamamlayıcısıdır. Fakat guatr, tiroid, saçkıran gibi hastalıklar; yanıklar, genetik faktörler ya da kaş alımından kaynaklanan kıl köklerinin zayıflaması, dikiş ve yara izleri gibi çeşitli nedenlerden dolayı kaşlar dökülebilir ya da hiç çıkmayabilir. Kaş ekimi operasyonu sayesinde; kaşları seyrek çıkan, dökülen ya da hiç kaş kökü olmayan kişiler, kalıcı kaşlara kavuşabilmektedirler. Ayrıca sadece kaş şeklini değiştirmek isteyen kişiler de bu kaş ektirme işlemine başvurabilmektedirler.

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimine benzer bir uygulama ile başın arka kısmından alınan uygun kalınlıktaki kıl köklerinin, istenilen şekilde çizimi yapılan kaş bölgesine ekilmesi ile gerçekleştirilen bir işlemdir. Operasyondan önce, kişinin istediği şekilde ve kalınlıkta, kalemle bir kaş çizimi yapılmakta ve kıl kökü alınacak donör bölge ve ekim yapılacak kaş bölgesi, lokal anestezi ile uyuşturulmaktadır. Kaş ekimi de, saç ekimi ile aynı şekilde DHI yönteminde kullanılan, choi pen adı verilen çok ince uçlu özel medikal kalemler ile yapılmaktadır. Kaş ektirme sırasında alımın yapılacağı donör bölge, genellikle kıl yapısının uygunluğu sebebi ile ense kısmı olabileceği gibi, kaş çevresinde bulunan dağınık kıl köklerinden de seçilebilmektedir.

DHI yöntemi ile alınan kıl kökleri (greftler), ekim yapılacak kaş bölgesine, doğru açılar oluşturulduktan sonra teker teker yerleştirilmektedir. Oluşturulan açılar; kaşların dik değil de doğru eğimde çıkması için çok önemlidir. Kaş ekimi sırasında lokal anestezi ile işlem yapıldığından, operasyon esnasında herhangi bir ağrı ya da acı duyulmamaktadır.

Kaş Ektirme Sonrasında Süreç Nasıldır?

İki saatlik tek seansta tamamlanan kaş ekimi operasyonundan sonra, iyileşme sağlanana kadar operasyon yapılan bölgenin yıkanmaması, ıslatılmaması ve kozmetik malzeme kullanımından uzak tutulması gerekmektedir.

Kaş ektirme işleminden sonraki günlerde operasyon yapılan kaşlar zayıflayıp dökülebilir fakat 5- 7 ay arası bir sürede kalıcı olarak yeniden uzamaya başlamaktadır. Kaş ekimi sırasında ense bölgesinden alınan kıl kökleri uzamaya yatkındır; bu yüzden kaşların belli sürelerle kısaltılması gerekmektedir.

Yorum Yap

Your email address will not be published.