Blog

Sakal Ekimi Sonrası Dikkat Edilecek Noktalar

Sakal Ekimi Sonrası Dikkat Edilecek Noktalar

Sakal ekimi operasyonu, yüz bölgesinde gerçekleştirildiği için saç ekiminden biraz farklıdır ve daha hassas bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Sakal ekimi, saç ekiminden farklı olarak daha az greft ile gerçekleştirilmesine rağmen, uygulanan bölgedeki cilt yapısı daha hassas olduğu için operasyon sırasında ve operasyon sonrasında dikkat edilmesi gereken pek çok nokta vardır.

Biz de bu yazımızda sakal ekimi operasyonundan sonra üzerinde durulması gereken noktaların neler olduğuna dair detayları derledik.

Gelin; bu detayları birlikte irdeleyelim.

Sakal Ekimi Sonrası İyileşme Süreci

Her ne kadar hassas bir operasyon olsa da tedavi sonrasındaki süreçten korkulmasına gerek yoktur. Sakal ekimi sonrasında uzmanlar tarafından dikkat edilmesi gereken konular, hastaya iletilir ve hasta bunlara özen gösterdiği takdirde operasyondan 3 gün sonra gerçekleştirilen yıkama ile iyileşme sürecinin en önemli kısmı olan %60’lık bölüm tamamlanmış olacaktır.

Sakal ekimi operasyonundan sonra doktorun uyarılarını dikkate alarak hareket etmek iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Özellikle de antibiyotik kullanımıyla geçen 1 haftalık sürede, köklerin ekilmesi için açılan kanalların iyileşme dönemi sonra ermiş olur.

Sakal Ekimi Sonrası Uyulması Gereken Kurallar

Sakal ekimi sonrasında uyulması gereken başka kurallar da vardır. Bu kuralları zaman dilimine yayarak ifade etmemiz gerekirse ilk 3 gün, ilk 1 hafta ve ilk 3 ay olmak üzere 3 başlık ortaya çıkmaktadır.

İlk 3 Gün Uyulması Gereken Kurallar:

  • Operasyonun ilk günü ödemin yüzde oluşmaması ve bu ödemin şişlik ya da morarma gibi durumlara sebep olmaması için öne doğru eğilmemek gerekmektedir.
  • Operasyondan sonra bu süreçte sigara ve alkol tüketilmemelidir.
  • Bu süre zarfında yüksek efor gerektiren cinsel aktivitelerden ve spordan uzak durulmalıdır.
  • Sakal ekiminin yapıldığı bölgeye su değdirilmemelidir, yıkama yapılmamalıdır. İlk yıkama saç ekim merkezi tarafından yapılmalıdır.
  • Sakal ekimi sonrasında geçen 3 günlük süreçte kıl köklerinde kabuklanma olabilir. Kabuklara dokunulmamalı ve bu kabuklar asla yolunmamalıdır.
  • Sürtünme oluşturabileceği ve baskıya sebep olabileceği için dar boğazlı kıyafetler tercih edilmemelidir.
  • Bu süre zarfında, sırt üstü yatılmalıdır. Yüz üstü yatıldığı takdirde yastık ve benzeri ürünler yüz bölgesinde baskı oluşturabilir.

İlk 1 Hafta Uyulması Gereken Kurallar:

  • Sakal ekim operasyonu sonrasında verilen ilaç ve antibiyotikler düzenli kullanılmalıdır.
  • İlk yıkamadan sonra gerçekleştirilen yıkamalar, uzmanlar tarafından gösterilen şekilde yapılmalıdır.
  • Sakal ekiminden sonraki ilk 1 haftada yüz hiçbir şekilde ovuşturulmamalıdır.
  • Yaralar iyileşmeye başladığı için kaşınmaya sebebiyet vermektedir. Bu durumda yüz kaşınmamalıdır.
  • Yüz yıkandıktan sonra kurulama, baskı ve sürtme yapılmadan gerçekleştirilmelidir.

İlk 3 Ay Uyulması Gereken Kurallar:

  • İlk 3 ay tıraş olunmamalıdır. Bu süreç atlatıldıktan sonra tıraş olma işlemine başlanabilir. 3 aydan önce uzayan sakal kıl kökleri, çok rahatsız ettiği takdirde sakal ekim uzmanına danışarak makasla kısaltılabilir.
  • Ekilen sakallar net olarak 10 ay sonra ortaya çıkmaya başlar. Bu süreç sonra ermeden çıkmayan veya uzamayan kıl kökleri olabilir, ama 10 ay dolduğunda bunlar da çıkacak ve uzamaya başlayacaktır.

2 Yorumlar

  1. BrianAntag 25 Mart 2020

    Wow, gorgeous site. Thnx …

  2. Jamesuncog 24 Nisan 2020

    Whoa….this is a invaluable web-site.

Yorum Yap

Your email address will not be published.

Translate »

Bizi Ara